Op deze pagina vind je een literatuurlijst van boeken over (alternatieve) wetenschap en aanverwante onderwerpen. Het zijn boeken die wetenschappelijk thema's belichten en laten zien dat ook in de wetenschap nog heel veel te ontdekken en veranderen valt.

Ook wetenschappers gaan steeds meer de uitdaging aan om verder te kijken en (onder)zoeken dan het oude denkkader. In vertalingen gaat vaak een deel van de essentie van een boek verloren.

Elke taal heeft zijn eigen ritme en uitdrukkingen. Waar mogelijk lees ik boeken dan ook in de oorspronkelijke taal, daarom zul je op deze pagina ook verschillende boeken vinden in de oorspronkelijke taal (wat niet wil zeggen dat ze niet in het Nederlands te verkrijgen zijn).

Deze boeken geven elk een eigen interpretatie van de wereld of hoe de schrijver het waarneemt of er mee werkt. Ik beweer niet dat één van deze boeken de enige waarheid bevat nog dat alles zou kloppen wat er in staat. Ik zeg: beoordeel het zelf en benader alles met een open mind zonder vooroordeel, gebruik wat bij je past en laat zonder oordeel dat los wat je niet wilt of kunt gebruiken in je eigen leven.

Voor je gemak zijn er links gemaakt naar Bol.com zodat je bij interesse in een boek het daar kunt opzoeken en eventueel kopen. Ik wens je veel inspiratie en leesplezier.