Awareness MassageWat is Awareness Massage ©? Awareness Massage © is een specifieke en unieke vorm van massage die een brug slaat tussen coaching, massage en energiewerk.

Een soepel en gezond lichaam bevordert emotionele en mentale flexibiliteit en gezondheid... en omgekeerd.

Uitgangspunt van Awareness Massage is dat alles met elkaar verbonden is en invloed op elkaar uitoefent.
Mensen zijn vaak geneigd de oplossing van problemen vooral in hun hoofd (mind) te zoeken of in hun emoties, hierbij vergetend dat wij ook een fysiek lichaam hebben wat ook een grote rol speelt. Het is een oude wijsheid dat je niets moet uitsluiten als je verder wilt komen. Wil je je goed en gezond voelen, dan zal het niet helpen alleen maar op je gedachten en emoties te letten. Net zo weinig zin heeft het alleen je lichaam aandacht te geven en de andere twee geen waarde toe te kennen.

Awareness Massage © is een combinatie van verschillende (massage) technieken met het intuitief afstemmen op de cliënt en energiewerk.

Wat doet Awareness Massage?

Het helpt de balans tussen geest, lichaam en emoties te herstellen. Het ontspant, geeft ruimte voor nieuwe inzichten en helpt het lichaam gezond te blijven. Juist in situaties die in emotioneel en geestelijk opzicht veel van je vragen, zal ook je lichaam meer spanning opbouwen. Wanneer je deze spanning dmv massage doet verminderen, kun je ook op emotioneel en mentaal niveau weer meer ontspannen. Het kan zijn dat er emoties loskomen... maar daardoor kun je ze loslaten. Het kan zijn dat je opeens een nieuw inzicht krijgt, doordat je meer ontspant.

Er zijn twee manieren om Awareness Massage te geven:

  • Door de kleding heen. Hierbij blijft de cliënt gekleed. Deze massage kan op de stoel en/of de massage tafel plaats vinden. Doordat door de kleding heen wordt gewerkt, kan er minder diep op de spieren worden ingewerkt. Dit wil niet zeggen dat de massage niet effectief is!
  • Direct op de huid. Dit is wat de 'uitgangshouding' aangaat een "klassieke" massage: Alleen dat deel van het lichaam wat wordt gemasseerd, is ontkleed en de rest van het lichaam wordt afgedekt met handdoeken tegen afkoelen.

Er kan veel gezegd worden over hoe en wat. Maar wat heb je daar aan? Als je meer wilt weten en/of voelen is de beste manier om het zelf te ondergaan. Je bent van harte welkom.

Heb je meer behoefte aan een reguliere massage? Kijk dan op de website van onze massage praktijk Corpus & Anima