Onderzoek heeft aangetoond dat een organisatie floreert wanneer de medewerkers zich gewaardeerd voelen en plezier en voldoening hebben in datgene wat zij doen. Wanneer zij het gevoel hebben dat zij het werk goed aan kunnen en zich optimaal kunnen ontplooien.

Het blijkt dat, naast het investeren in het behalen van een zo groot mogelijke omzet en een zo groot mogelijke persoonlijke effectiviteit, het de moeite meer als waard is om te investeren in het welbevinden van medewerkers.

Hoe meer plezier en voldoening, hoe gezonder de mens. Hoe gezonder de mens, hoe lager het ziekteverzuim en hoe hoger de productiviteit.

Een goede manager is goud waard

In een bedrijf vormt het management een belangrijk element in het bevorderen van het welbevinden van medewerkers. Een eigentijdse 'coaching managementstijl' blijkt meer vruchten af te werpen dan de 'directieve stijl' zoals vroeger gangbaar was. Het concreet toepassen van deze nieuwe stijl van managen stelt de meeste managers voor aanzienlijke uitdagingen. Ook in managment geldt de gouden regel: behandel iedereen zoals je zelf behandeld wilt worden en niet zoals je denkt dat ze behandeld moeten worden. Om de manager hierin te ondersteunen zijn er een aantal trainingen ontwikkeld die praktische gereedschappen bieden om je eigen management stijl te ontwikkelen en deze met succes, plezier en resultaat toe te passen.

Voorbeelden van trainingen rond specifieke thema's die reeds gegeven zijn door Henning C&T:

  • Persoonlijke effectiviteit voor managers;
  • Stressmanagement en energiebalans;
  • Effectieve communicatie;
  • Persoonlijke effectiviteit;
  • Passie en Power (hoe vind ik datgene wat mij vreugde en energie geeft);
  • Weird Science, Quantum Physics, quantum creaties;

Voorbeelden van opdrachtgevers zijn: de Belastingdienst, de ACC en de SPSO, Universiteit Wageningen en anderen.